Health-care costs over 15 years after bariatric surgery for patients with different baseline glucose status: results from the Swedish Obese Subjects study.

Catherine Keating (-); Martin Neovius (-); Kajsa Sjöholm (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Markku Peltonen (-); Kristina Narbro (-); Jonas K Eriksson (-); Lars Sjöström (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Lena M S Carlsson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
The lancet. Diabetes & endocrinology, 3 ( 11 ) s. 855-65
Bariatric surgery prevents and induces remission of type 2 diabetes in many patients. The effect of preoperative glucose status on long-term health-care costs is unknown. We aimed to assess health-care costs over 15 years for patients with obesity treated conventionally or with bariatric surgery and who had either euglycaemia, prediabetes, or type 2 diabetes before intervention.
Klinisk medicin
Hälsovetenskaper ->
Hälso- och sjukvårdsorganisation, hälsopolitik och hälsoekonomi
2015-10-28 15:48