Staphylococcus epidermidis Bacteremia Induces Brain Injury in Neonatal Mice via Toll-like Receptor 2-Dependent and -Independent Pathways

Dan Bi (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Lili Qiao (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Ilana Bergelson (-); C. Joakim Ek (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Luqi Duan (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Xiaoli Zhang (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Anna-Maj Albertsson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Matthew Pettengill (-); Kenny Kronforst (-); Jana Ninkovic (-); Donald Goldmann (-); Anders Janzon (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Henrik Hagberg (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för obstetrik och gynekologi & Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Xiaoyang Wang (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering); Carina Mallard (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi); Ofer Levy (-)
The Journal of infectious diseases, 212 ( 9 ) s. 1480-90
Staphylococcus epidermidis causes late-onset sepsis in preterm infants. Staphylococcus epidermidis activates host responses in part via Toll-like receptor 2 (TLR2). Epidemiologic studies link bacteremia and neonatal brain injury, but direct evidence is lacking.
Neurologi
2015-10-14 15:37