Reliability of two questionnaires on physical function in patients with stable coronary artery disease.

Susanna Wittboldt (-); Åsa Cider (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering); Maria Bäck (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
European journal of cardiovascular nursing : journal of the Working Group on Cardiovascular Nursing of the European Society of Cardiology, 15 ( 2 ) s. 142-149
1873-1953
Exercise-based cardiac rehabilitation is highly recommended for patients with coronary artery disease, as it improves physical fitness and reduces mortality and morbidity. Physical fitness per se does not always correlate with the patient's physical function. For this reason, additional measurements of physical function could be included in cardiac rehabilitation programmes to further tailor interventions to suit the individual patient. As a result, reliable measurements to assess physical function are required for patients with coronary artery disease.
Kardiologi
Hälsovetenskaper ->
Sjukgymnastik
coronary artery disease, exercise-based cardiac rehabilitation, physical function