A 32-year longitudinal study of alcohol consumption in Swedish women: Reduced risk of myocardial infarction but increased risk of cancer.

Dominique Hange (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa); Jóhann A Sigurdsson (-); Cecilia Björkelund (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa); Valter Sundh (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa); Calle Bengtsson (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa)
Scandinavian journal of primary health care, 33 ( 3 ) s. 153-162
Fulltextlänk (lokalt arkiv):
To assess associations between the intake of different types of alcoholic beverages and the 32-year incidence of myocardial infarction, stroke, diabetes, and cancer, as well as mortality, in a middle-aged female population.
Allmän medicin
Alcohol, diabetes mellitus, general practice, longitudinal studies, myocardial infarction, neoplasms, Sweden, women
219936
2015-07-22 16:31