Optimization approach for the simultaneous reconstruction of the dielectric permittivity and magnetic permeability functions from limited observations

Larisa Beilina (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); M. Cristofol (-); K. Niinimaki (-)
Inverse Problems and Imaging, 9 ( 1 ) s. 1-25
1930-8337
We consider the inverse problem of the simultaneous reconstruction of the dielectric permittivity and magnetic permeability functions of the Maxwell's system in 3D with limited boundary observations of the electric field. The theoretical stability for the problem is provided by the Carleman estimates. For the numerical computations the problem is formulated as an optimization problem and hybrid finite element/difference method is used to solve the parameter identification problem.
NATURVETENSKAP ->
Maxwell, time-dependent inverse problem, finite element method, coefficient inverse problem, optimization
2015-03-26 15:30
2016-06-27 14:32