Exploring the relationship between disease-related knowledge and health risk behaviours in young people with congenital heart disease.

Astrid Janssens (-); Eva Goossens (-); Koen Luyckx (-); Werner Budts (-); Marc Gewillig (-); Philip Moons (Institutionen för vårdvetenskap och hälsa)
European journal of cardiovascular nursing : journal of the Working Group on Cardiovascular Nursing of the European Society of Cardiology, 15 ( 4 ) s. 231-240
1873-1953
In order to prevent cardiac complications, young people with congenital heart disease (CHD) should conduct heart-healthy behaviours. Therefore, they are assumed to have a good understanding of their disease. However, empirical data on the relationship between disease-related knowledge and health behaviours in this population is lacking.
Hälsovetenskaper ->
Omvårdnad
Heart defects, congenital, adolescent, health behaviour, health knowledge, attitudes, practice
2015-01-14 15:39