Deficiency of filamin A in endothelial cells impairs left ventricular remodeling after myocardial infarction.

Endothelial filamin A impacts cardiac remodeling.

Sashidar Bandaru (Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi); Julia Grönros (-); Björn Redfors (Center for Cardiovascular and Metabolic Research (CMR)); Cağlar Cil (Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi); David Pazooki (-); Reza Salimi (Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi); Erik Larsson (Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi); Alex-Xianghua Zhou (Center for Cardiovascular and Metabolic Research (CMR)); Elmir Omerovic (Center for Cardiovascular and Metabolic Research (CMR)); Levent Akyürek (Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi)
Cardiovascular research, 105 ( 2 ) s. 151-159
Actin-binding protein filamin A (FLNA) regulates signal transduction important for cell locomotion, but the role of FLNA after myocardial infarction (MI) has not been explored. The main purpose of this study was to determine the impact of endothelial deletion of FLNA on post-MI remodeling of the left ventricle (LV).
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin