Kulturmöte i centralafrikansk kontext (film)

Christina Thornell (Institutionen för språk och litteraturer); Carl E. Olivestam (Institutionen för didaktik och pedagogisk profession); Fredric Rydahl (-)
Förlag:
Remus förlag
Förlagsort:
Nacka
svenska
"Kulturmöte i centralafrikansk kontext" är redigerat filmat källmaterial. Filmningen gjordes under ett månadslångt fältarbete i Centralafrikanska Republiken år 2001. Dokumentationen består av 4 delar: två intervjuer med centralafrikaner samt en introduktion av landet och en avslutning, totalt 37 min. Delarna kan ses var för sig. Carl E Olivestam har gjort filmningen, Christina Thornell har genomfört intervjuerna och översättningen av dessa medan Fredric Rydahl är ansvarig för redigeringen och det övriga tekniska arbetet. Tidigare har boken "Kulturmöte i centralafrikansk kontext med kyrkan som arena getts ut".
Språk och litteratur ->
Språkstudier ->
Övriga språk ->
Afrikanska språk
Filosofi, etik och religion ->
Religionsvetenskap ->
Missionsvetenskap
Annan humaniora ->
Kulturstudier
kulturmöte, Berbérati, Valentin Bétale, Eglise Evangélique Baptiste, Centralafrikanska Republiken, Evangeliska Baptistkyrkan
Ytterligare information:
Filmen finns även att hämta på Remus förlags hemsida (www. remusforlag.se). Längst ner på sidan där boken "Kulturmöte i centralafrikansk kontext med kyrkan som arena" presenteras finns en hänvisning till filmen.
199509
2014-06-23 18:26