Histone Deacetylase Inhibitor Treatment Increases Coronary t-PA Release in a Porcine Ischemia Model.

Kristina Svennerholm (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård); Niklas Bergh (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Pia Larsson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Sverker Jern (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Göran Johansson (-); Björn Biber (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård); Michael Haney (-)
PloS one, 9 ( 5 ) s. e97260
1932-6203
The expression of the tissue plasminogen activator gene can be affected by histone deacetylation inhibition and thus appears to be under epigenetic control.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin