Structure of a photosynthetic reaction centre determined by serial femtosecond crystallography.

Linda C Johansson (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); David Arnlund (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Gergely Katona (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Thomas A White (-); Anton Barty (-); Daniel P DePonte (-); Robert L Shoeman (-); Cecilia Wickstrand (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Amit Sharma (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Garth J Williams (-); Andrew Aquila (-); Michael J Bogan (-); Carl Caleman (-); Jan Davidsson (-); R Bruce Doak (-); Matthias Frank (-); Raimund Fromme (-); Lorenzo Galli (-); Ingo Grotjohann (-); Mark S Hunter (-); Stephan Kassemeyer (-); Richard A Kirian (-); Christopher Kupitz (-); Mengning Liang (-); Lukas Lomb (-); Erik Malmerberg (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Andrew V Martin (-); Marc Messerschmidt (-); Karol Nass (-); Lars Redecke (-); M Marvin Seibert (-); Jennie Sjöhamn (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Jan Steinbrener (-); Francesco Stellato (-); Dingjie Wang (-); Weixiao Yuan Wahlgren (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Uwe Weierstall (-); Sebastian Westenhoff (Institutionen för kemi och molekylärbiologi); Nadia A Zatsepin (-); Sébastien Boutet (-); John C H Spence (-); Ilme Schlichting (-); Henry N Chapman (-); Petra Fromme (-); Richard Neutze (Institutionen för kemi och molekylärbiologi)
Nature communications, 4 s. artikel nr 2911
2041-1723
Serial femtosecond crystallography is an X-ray free-electron-laser-based method with considerable potential to have an impact on challenging problems in structural biology. Here we present X-ray diffraction data recorded from microcrystals of the Blastochloris viridis photosynthetic reaction centre to 2.8 Å resolution and determine its serial femtosecond crystallography structure to 3.5 Å resolution. Although every microcrystal is exposed to a dose of 33 MGy, no signs of X-ray-induced radiation damage are visible in this integral membrane protein structure.
Fysik ->
Den kondenserade materiens fysik ->