Approximate globally convergent algorithm with applications in electrical prospecting

John Bondestam Malmberg (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); Larisa Beilina (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU)
Inverse Problems and Large-Scale Computations, Springer Proceedings in Mathematics & Statistics. Larisa Beilina, Yury V. Shestopalov (Eds.), 52 s. 29-40
ISBN:
978-3-319-00659-8
Konferensbidrag, refereegranskat
In this paper we present at the first time an approximate globally convergent method for the reconstruction of an unknown conductivity function from backscattered electric field measured at the boundary of geological medium under assumptions that dielectric permittivity and magnetic permeability functions are known. This is the typical case of an coefficient inverse problem in electrical prospecting. We consider a simplified mathematical model assuming that geological medium is isotropic and non-dispersive.
NATURVETENSKAP ->
NATURVETENSKAP ->