Neurodegenerative and inflammatory biomarkers in cerebrospinal fluid in patients with Cushing's syndrome in remission.

Oskar Ragnarsson (Institutionen för medicin); Peter Berglund (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Derek Eder (Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Max Albert Hietala (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Kaj Blennow (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Gudmundur Johannsson (Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition)
European journal of endocrinology / European Federation of Endocrine Societies, 169 ( 2 ) s. 211-5
1479-683X
Patients with Cushing's syndrome (CS) in long-term remission have impaired cognitive function. Cerebrospinal fluid (CSF) biomarkers are important diagnostic tools in the work-up of patients with cognitive impairment. The aim of this study was to analyze neurodegenerative and inflammatory biomarkers in the CSF of patients with CS in remission.
Medicinska grundvetenskaper
Medicinska grundvetenskaper ->