Optimal burn-in and preventive maintenance warranty strategies with time-dependent maintenance costs

Mahmood Shafiee (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); Maxim Finkelstein (-); Ming J. Zuo (-)
IIE Transactions, 45 ( 9 ) s. 1024-1033
0740-817X
This article considers the determination of the optimal burn-in time, the degree of preventive maintenance, and the preventive maintenance interval (or, equivalently, the number of preventive maintenance actions) for warranted products with time-dependent maintenance costs. The expected cost function is derived by adopting an appropriate age-reduction model and the determination of the optimal joint solution is discussed. Finally, the impact of providing a burn-in/preventive maintenance program is evaluated through numerical examples.
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER ->
Maskinteknik ->
Annan maskinteknik ->
Industriell organisation, administration och ekonomi