Scenarier för klimatpåverkan från matkonsumtionen 2050

David Bryngelsson (Institutionen för energi och miljö, Fysisk resursteori, Chalmers & Mistra Urban Futures, Chalmers/GU); Fredrik Hedenus (Institutionen för energi och miljö, Fysisk resursteori, Chalmers & Mistra Urban Futures, Chalmers/GU); Jörgen Larsson (Institutionen för energi och miljö, Fysisk resursteori, Chalmers & Mistra Urban Futures, Chalmers/GU)
Utgiven i serie vid Göteborgs universitet:
Rapportserie för Avdelningen för fysisk resursteori; nr 2013:3
Antal sidor:
Rapport
Förlag:
Chalmers University of Technology
Förlagsort:
svenska
Fulltextlänk (lokalt arkiv):
Denna rapport är framtagen inom ramen för Mistra Urban Futures-projektet WISE - Well-being In Sustainable cities, och mer specifikt inom delprojektet Klimatomställning Göteborg: potentialer och livskvalitetseffekter. Göteborgarnas klimatpåverkan idag och potentialer för framtiden beräknas avseende boende, transporter, mat, etc. Detta kan ge en samlad bild av möjligheterna att nå klimatmålen. En livskvalitetskoppling är att denna överblick kan ge underlag för en samhällsdiskussion om vilka vägar för att uppnå klimatmålen som människor föredrar. Syftet med denna underlagsrapport är att beräkna potentialer för utsläppsminskningar till 2050 från svenskarnas matkonsumtion. Beräkningar har gjorts för år 2006, samt för nio alternativa scenarier för 2050.
NATURVETENSKAP ->
Geovetenskap och miljövetenskap ->
Klimatforskning
klimatmål, klimatomställning, klimatpåverkan, Mistra Urban Future, Sustainable cities, utsläppsminskningar, LCA, energisystem