Multivariate analysis of the relation between immune dysfunction and treatment intensity in children with acute lymphoblastic leukemia.

Torben Ek (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för pediatrik); Mats Josefson (-); Jonas Abrahamsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för pediatrik)
Pediatric blood & cancer, 56 ( 7 ) s. 1078-87
Immunoreconstitution following childhood acute lymphoblastic leukemia (ALL) is a complex process during which various immune functions recover differentially. This process is difficult to elucidate since variables are interrelated and require simultaneous evaluation, rendering conventional statistical methods inappropriate.
Cancer och onkologi
Adolescent, Antibodies, Bacterial, immunology, Antineoplastic Combined Chemotherapy Protocols, administration & dosage, Case-Control Studies, Cell Proliferation, Child, Diphtheria Toxoid, administration & dosage, Female, Flow Cytometry, Haemophilus Vaccines, administration & dosage, Humans, Immune System Diseases, immunology, Immunoglobulins, metabolism, Lymphocyte Subsets, immunology, Male, Models, Theoretical, Multivariate Analysis, Precursor Cell Lymphoblastic Leukemia-Lymphoma, drug therapy, immunology, microbiology, Principal Component Analysis, Prognosis, Tetanus Toxoid, administration & dosage, Treatment Outcome
2011-07-05 13:20
2016-09-02 11:54