A posteriori error estimates in a globally convergent FEM for a hyperbolic coefficient inverse problem

Mohammad Asadzadeh (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); Larisa Beilina (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU)
Inverse Problems, 26 ( 11 ) s. Art. no. 115007
This study concerns a posteriori error estimates in a globally convergent numerical method for a hyperbolic coefficient inverse problem. Using the Laplace transform the model problem is reduced to a nonlinear elliptic equation with a gradient dependent nonlinearity. We investigate the behavior of the nonlinear term in both a priori and a posteriori settings and derive optimal a posteriori error estimates for a finite-element approximation of this problem. Numerical experiments justify the efficiency of a posteriori estimates in the globally convergent approach.
NATURVETENSKAP ->
Matematik ->